طرح توجیهی تولید تترابورات سدیم یا بوراکس سال 1402 (word+pdf)

جهت تهیه طرح توجیهی تولید تترابورات سدیم یا بوراکس سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد تولید تترابورات سدیم یا بوراکس و دانلود طرح تیپ تولید تترابورات سدیم یا بوراکس روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.


معرفی طرح توجیهی تولید تترابورات سدیم یا بوراکس!


تترابورات سدیم که با نام های براکس ، بوراکس ، تینکال ، بورات سدیم و بوراک شناخته شده است ، ماده ای متبلور می باشد ، که در رسوبات نمکی به مقدار زیاد وجود دارد .

در گذشته از این ماده برای نگهداری از غذا ها استفاده می شد ، اما امروزه به دلیل سمی بودن این ماده به مقدار زیاد ، کمتر از آن جهت نگهداری غذاها استفاده می شود .

بوراکس به راحتی می سوزد و در آب حل می شود ، ظاهر آن به صورت چرب و کمی شیرین می باشد . یکی از با ارزش ترین ماده از ترکیبات بوراته جهت تولید مواد شیمیایی ، به صورت خام یا تصفیه شده ، بوراکس می باشد .

بوراکس به صورت شیشه ای بوده و هنگامی که آب خود را از دست بدهد به رنگ سفید در می آید . از بوراکس برای تولید مواد شیمیایی ، هنگام ذوب فلزات ، تولید مایعات ضد یخ ، منبع تولید بور ، تولید کود و .... استفاده می شود .

محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بوراکس یا تترابورات سدیم ، دارای کد آیسیک 24112362 و شماره تعرفه گمرکی 25281000 می باشد .


موارد مصرف و کاربرد تترابورات سدیم یا بوراکس!


بوراکس که به عنوان بورات سدیم نیز شناخته می شود، یک ترکیب همه کاره با کاربردهای مختلف است. برخی از کاربردهای رایج بوراکس عبارتند از:

  1.  ماده تمیز کننده: بوراکس یک ماده محبوب در بسیاری از محصولات تمیز کننده از جمله شوینده های لباسشویی، پاک کننده های چند منظوره و حتی محلول های تمیز کننده خانگی است.
  2.  کنترل آفات: می توان از آن به عنوان یک حشره کش طبیعی برای کنترل آفاتی مانند مورچه ها، سوسک ها و کک ها استفاده کرد.
  3.  نگهدارنده: از بوراکس می توان برای حفظ و جلوگیری از رشد کپک و باکتری در محصولات مختلف مانند لوازم آرایشی، شمع و پروژه های هنری و صنایع دستی استفاده کرد.
  4.  تقویت کننده لباسشویی: افزودن بوراکس به لباس های شسته شده می تواند قدرت پاک کنندگی مواد شوینده را افزایش داده و به حذف لکه ها و بوها کمک کند.
  5.  شار در لحیم کاری: بوراکس معمولاً به عنوان شار هنگام لحیم کاری فلزات استفاده می شود. این به جلوگیری از اکسیداسیون کمک می کند و چسبندگی بهتر لحیم را تضمین می کند.
  6.  بازدارنده آتش: بوراکس را می توان به عنوان یک ضد حریق در پوشش ها و درمان های چوب، پارچه و سایر مواد استفاده کرد.
  7.  پروژه های DIY: همچنین در پروژه های مختلف مانند ساخت اسلایم، مواد شوینده خانگی و به عنوان جزئی در هنر و صنایع دستی استفاده می شود.با این حال، لطفاً توجه داشته باشید که در حالی که بوراکس کاربردهای زیادی دارد، مهم است که با رعایت دستورالعمل های ارائه شده، از آن به طور ایمن و در مقادیر مناسب استفاده کنید.

بررسی فرایند استخراج و فراوری تترابورات سدیم (بوراکس)


فرآیند تولید بوراکس که به عنوان بورات سدیم نیز شناخته می شود که شامل چندین مرحله است. در اینجا یک نمای کلی و ساده از روند ارائه شده است:

  1. استخراج: بوراکس عمدتاً از ذخایر زیرزمینی به نام سنگ معدن بورات استخراج می شود. این سنگ‌ها در مکان‌های خاصی در سراسر جهان مانند معدن بور در کالیفرنیا، ایالات متحده یافت می‌شوند. سنگ معدن حاوی بورات ها از طریق روش های استخراج استخراج می شود.
  2. خرد کردن و آسیاب کردن: سنگ معدن بورات استخراج شده سپس خرد شده و به صورت ذرات ریز آسیاب می شود. این فرآیند به افزایش سطح سنگ معدن کمک می کند و امکان انجام واکنش های شیمیایی کارآمد را در مراحل بعدی فراهم می کند.
  3. انحلال: سنگ معدن بورات خرد شده با آب مخلوط می شود تا دوغاب ایجاد شود. سپس این دوغاب حرارت داده شده و به هم زده می شود تا بورات های موجود در سنگ معدن حل شود. محلول به دست آمده مشروب بورات نامیده می شود.
  4. فیلتراسیون: برای حذف ناخالصی ها و ذرات جامد، مایع بورات از سیستم های فیلتراسیون عبور داده می شود. فیلتراسیون به جداسازی محلول بورات مورد نظر از هر گونه ناخالصی یا مواد ناخواسته کمک می کند.
  5. تغلیظ: سپس مایع بورات فیلتر شده از طریق فرآیندی به نام تبخیر تغلیظ می شود. محلول گرم می شود و باعث می شود آب تبخیر شود و محلول بورات غلیظ تری باقی بماند.
  6. تبلور: محلول غلیظ بورات سرد می شود که منجر به تشکیل کریستال های بورات می شود. این کریستال ها را می توان بر اساس اندازه و کیفیت طبقه بندی و تفکیک کرد.
  7. خشک کردن و بسته بندی: کریستال های بورات خشک می شوند تا رطوبت باقیمانده از بین برود و از پایداری و ماندگاری اطمینان حاصل شود. سپس بوراکس خشک شده، بسته بندی شده و برای توزیع در صنایع مختلف و مصرف کنندگان آماده می شود.

شایان ذکر است که این یک نمای کلی از فرآیند تولید بوراکس است و ممکن است بسته به مکان و تکنیک های به کار گرفته شده توسط تولیدکنندگان مختلف بوراکس، تغییرات خاصی در ان ایجاد شود.


بررسي نياز به محصول با اولويت صادرات تترابورات سديم (این مطالعات مربوط به سالهای گذشته میباشد) : 


مواد معدني تأثير شگرفي بر اقتصاد جهاني دارد هر ساله بيش از ده ميليارد تن مواد معدني توليد مي شود و ميزان صادرات جهاني در حدود نيمي از آن است. با در نظر گرفتن ميانگين درآمد ارزي سالانه ايران كه رقمي بين 20 تا 24 ميليارد دلار است، نفت تقريباً 80 تا 85 درصد آن و مواد معدني فقط كمتر از 2 درصد آن را تشكيل مي دهد. در حالي كه ميزان واردات مواد و محصولات معدني بيشتر اين مقدار بوده است .

چنانكه در سال 1378 ميزان محصولات معدني وارد شده به كشور افزون بر 500 ميليون دلار بوده است .ارزش صادرات مواد معدني ايران در سال 1378 با توليد 104 ميليون تن انواع محصولات معدني از مجموعه 2374 معدن فعال افزون بر 449 ميليون دلار بوده است. 

كانيهاي صنعتي غيرفلزي نظير ذخاير بوراكس كه از نظر مبادلات تجاري بسيار گسترده و از نظر قيمت خام در اغلب موارد ارزانتر از كاني هاي فلزي فرآوري مي شوند، مي توانند تأثير شگرفي بر اقتصاد يك كشور داشته باشند. پاره اي از اين كان يهاي صنعتي نظير بوراكس ذخاير محدودي دارند و در كشورهاي اندكي يافت م يشوند. براي مثال عمده ذخاير بوراكس دنيا در تركيه و ايالات متحده قرار دارد. و صادرات عمده اين كاني صنعتي در دست تركيه مي باشد، كه شديداً نيز به صادرات آن نيازمند است. در تركيه ذخاير بور همانند ذخاير نفت در ايران بسيار اهميت دارند. 


جمع بندي و نتيجه گيري مطالعات بازار تترابورات سدیم (این مطالعات مربوط به سالهای گذشته میباشد) : 


تترابورات سدیم كه مصارف صنعتي و طبي آن از صدها سال پيش براي كمك در ذوب فلزات و استخراج معادن و مصارف ديگر همه ساله در كليه كشورهاي جهان فوق العاده زياد و از احتياجات ضروري بوده تا 200 سال پيش طبق اقرار صريح بوفون طبيعي دان بزرگ فرانسوي قسمت اعظم نيازمندي هاي كشورهاي اروپا از اين ماده معدني توسط كشور ايران تهيه و تأمين مي شده زيرا شيمي دا نها و معدن شناسان از طرز استخراج و تخليص آن ب ياطلاع بود هاند.  با توجه به اهميت صدور اين كالاي بازرگاني و نظاير آن و با اعتراف به اينكه هر قدر صادرات يك كشور بيشتر باشد ثروت ملي اش بيشتر خواهد بود، اكنون چه شده است كه نه تنها هيچ خبري از استخراج و صدور تترابورات سدیم در كشور ما نيست بلكه هر سال نيز حدود 150 تن از كشورهاي خارج به ايران وارد مي شود در حالي كه نوع بوراكس قديم ايران از حبث درجه خلوص با آنچه كه امروز در بازار عرضه مي شود كوچك ترين تفاوتي نداشته است. 

با توجه به اينكه استخراج ذخاير تترابورات سدیم داراي ريسك بسيار پائين اثرات زيست محيطي بوده و داراي كاربردهاي بسيار زياد و استراتژيكي در صنايع مختلف مي باشند و با توجه به پيش بيني رشد توليد 10 درصد بور تا سال 2015 مي توان آينده مناسب و روشني را براي عنصر بور پيش بيني نمود. لذا مي بايست گامي اساسي در جهت سرمايه گذاري خارجي و داخلي بور روي اين صنعت مهم و توسعه آن در ايران ،كه داراي پتانسيل بالايي از تترابورات سدیم است، برداشت. 


ماشین آلات خط تولید بوراکس ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید بوراکس یا تترابورات سدیم ، عبارتند از :

  • سنگ شکن مخروطی فنری سری py
  • سنگ شکن مخروطی سری CS با راندمان بالا
  • سنگ شکن مخروطی سری HPC
  • سنگ شکن ضربه ای
  • سنگ شکن فکی
  • آسیاب پرفشار تعلیقی
  • تسمه نقاله
  • ماشین آلات ماسه شویی
  • دستگاه همزن
  • دیگ بخار
  • دستگاه وکیوم
  • بسته بندی تک شیر
  • کمپرستور و هوای فشرده

نیروی انسانی مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید بوراکس یا تترابورات سدیم ، عبارتند از :

  • مدیر عامل
  • مدیر تولید
  • مدیر پشتیبانی
  • انباردار
  • راننده
  • کارگر ماهر
  • کارگر ساده
  • تکنسین برق و مکانیک و پنوماتیک
  • مدیر بازرگانی
  • حسابدار
  • خدماتی
  • انتظامات

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید بوراکس یا تترابورات سدیم ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .


دانلود فایل ارشیوی طرح توجیهی تولید تترابورات سدیم یا بوراکس