طرح توجیهی تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ سال 1402 (word+pdf)

جهت تهیه طرح توجیهی تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ و دانلود طرح تیپ تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.


آشنایی با طرح توجیهی تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ : 


دو عدد تخم مرغ بزرگ شامل حدود 12 گرم پروتيين ، 2,1 گرم كربو هيدرات ،11 گرم ليپيد ،مقدار قابل توجهي آهن، فسفر، ويتامينهاي K ،E ،A و بيشتر تركيبات ويتامين B است. قسمت اعظم سفيده تخم مرغ شامل مقدار قابل توجهي آب است كه به همراه آن حدود 50 درصد پروتيين ، نياسين و ريبوفلاوين  ميباشد. بيشتر ويتامينها و مواد مغذي در زرده تخم مرغ يافت ميشود. رنگ زرده تخم مرغ مربوط به درصد پيگمان گزانتوفيلها است. يكي از مسايل مهم در اقتصاد كشور ضايعات مواد غذايي است كه با كمال تأسف در كشور ما به شكلي بسيار دردناك وجود دارد. 

علل ضايعات را از مرحله توليد تا مصرف ميتوان زاييده عوامل گوناگوني چون فرهنگ نادرست مصرف ، بسته بندي هاي نامناسب ، انبارداري غلط واز همه مهمتر هماهنگ نبودن توليد به مصرف كه گاه كمبود و زماني افزايش را به همراه دارد ، دانست. 

آب گيري از تخم مرغ دار سال 1880 در فرانسه صورت گرفت. در سال 1900 چين كه داراي توليد انبوه تخم مرغ با قيمت نازل بود به كمك دستگاههايي كه آلمانيها وامريكاييها به آن كشور آوردند اقدام به تهيه پودر تخم مرغ نموده تا سال 1930 تنها چين بود كه مبادرت به خشك كردن تخم مرغ ميكرد ، ولي از سال 1930 ايالات متحده نيز اقدام به اين كار كرد ، زيرا تعرفه تجاري بر روي تخم مرغ صادر شده از چين به ايالات متحده افزايش يافت.

در طي جنگ جهاني دوم (1946-1941) تحولي عظيم در اين زمينه صورت گرفت و توليد آن به بالاترين سطح رسيد و پودر تخم مرغ براي استفاده در نيروي ارتش ايالات متحده امريكا به كشورهاي متفقين حمل ميگرديد.

اما استقبال عمومي از اين محصولات خوب نبود زيرا كيفيات استانداردهاي فعلي را نداشت. در 28 درصد از كارتن نمونه پودر تخممرغ در كانادا ، سالمونلا مثبت بود، اما امروزه بسياري از شركتها ضمانت محصولاتشان عاري بودن از سالمونلاست. 

در ابتدا خشك كردن بوسيله خشككن (Pan) انجام ميگرفت و از سال 1940 به اين نكته پي برده شد كه خشككن پاششي روشي موفقيتآميز و سريعتر است.

براي تهيه پودر تخممرغ ابتدا پوسته آن شكسته ميشود ، كه تا سال 1950 اين كار با دست انجام ميگرفت و از اين سال بود كه ماشينهاي تخممرغ شكني وارد بازار شدند.

انجماد روشي مكمل براي خشك كردن است اما انجماد منجر به ژل شدن غير قابل برگشت زرده تخممرغ ميشود ، براي جلوگيري از اين كار در سال 1900 دانشمندي به نام » كيت « شكر را به زرده اضافه نمود و نيز در سال 1929 دانشمندي به نام » ركتور « اقدام به اضافه كردن نمك به زرده كرد. با وجود اين، بهترين روش براي جلوگيري از ضايعات تخممرغ و ضررهاي ناشي از آن، توليد پودر و مايع پاستوريزه تخم مرغ ميباشد. 


درصد تركيبات پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ به شرح زير ميباشد


1. محصول پودر و مايع پاستوريزه كامل تخم مرغ Whole Egg Powder And Liquid :

مخلوط زرده (35%) و سفيده (65%) تخم مرغ كه داراي كليه تركيبات موجود در تخم مرغ مي باشد.

2. محصول پودر و مايع سفيده تخم مرغ: (Egg white / Albumen)

سفيده تخم مرغ و يا آلبومين ، سفيده كاملاً خالص جدا شده و بدون زرده ميباشد. جدا سازي زرده و سفيده ، به تازگي تخم مرغ بستگي دارد به اين معنا كه هر چه تخم مرغ تازه تر باشد عمل جداسازي بهتر صورت ميگيرد.

3. محصول پودر و مايع زرده تخم مرغ : (Egg Yolk ) زرده جداسازي شده از تخممرغ مي باشد.


موارد مصرف و كاربرد پودر تخم مرغ و مایع پاستوریزه تخم مرغ


استفاده از تخم مرغ بصورت طبيعي در صنايع ، داراي مضرات و معايب بسياري است كه از آن جمله مي-توان به موارد زير اشاره كرد : 

  • استفاده از نيروي انساني بسيار زياد جهت شكستن و جدا كردن زرده سفيده با دست
  • ايجاد آلودگي در مايع تخممرغ با شكستن با دست كه از نظر بهداشتي كاملاً ممنوع ميباشد.
  • هدر رفتن زياد محصول در شكستن تخممرغ با دست
  • ايجاد آلودگي در محيط (توسط پوستههاي خالي ) و نهايتًاً ايجاد آلودگي در كل محيط كارخانه
  • استفاده از محصول فيلتر نشده و پاستوريزه نشده در توليد
  • مشكلات تهيه و تأمين تخممرغ روزانه مورد نياز
  • نگهداري بسيار دشوار

  موارد فوق دلايل اهميت استفاده از پودر و مايع پاستوريزه تخم مرغ را نشان ميدهد. از آنجا كه مصرف اين محصولات سهل و بهداشتي بوده و در بسياري از غذاهاي آماده قابل استفاده ميباشد توليد آن حائز اهميت است.  

اين  محصولات كاملاً بهداشتي و عاري از هر گونه ميكروب و باكتري تهيه ميشوند و همچنين استفاده آنها در خطوط توليد بسيار آسان ميباشد. همچنين استفاده از پودر و مايع پاستوريزه تخم مرغ به مصرف-كننده اين امكان را ميدهد كه محصول مورد نظر خود را اعم از زرده يا سفيده خالص يا مخلوط هردو به طور جداگانه تهيه كند.

همچنين استفاده از اين محصولات موجب عدم نياز به خريد روزانه تخم مرغ و نيز رفع معضل پوستههاي خالي تخممرغ در كارخانجات صنايع غذايي ميشود. در نتيجه باعث كاهش هزينه شده و صرفه اقتصادي بسيار مطلوبي دارد. 

اين محصولات بعلت ارزش غذايي بالا و غني سازي محصولات غذايي، خاصيت امولسيون كنندگي و توليد كف در صنايع غذايي كاربرد فراوان دارند كه در زير موارد استفاده آنها ذكر ميگردد. 


بررسي كالاهاي جايگزيني و تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ  !


بديهي است كه كالاي جايگزين براي پودر يا مايع پاستوريزه تخم مرغ ، تخم مرغ طبيعي ميباشد. اما دلايل بسياري وجود دارد كه مزيت استفاده از پودر و مايع پاستوريزه تخم مرغ بجاي تخم مرغ طبيعي را نشان ميدهد.

پودر و مايع پاستوريزه تخم مرغ را ميتوان با هزينه و فضاي كم در انبارهاي خشك يا يخچال براي مدت زمان طولاني نگهداري كرد و هزينه حمل و نقل آن به دليل آنكه حدود 60 تا 70 درصد از وزن تخم مرغ سبكتر است بسيار كمتر از تخم مرغ ميباشد. همچنين استفاده از آنها بسيار سهل و بهداشتي ميباشد. پودر و مايع پاستوريزه تخممرغ در بسياري از غذاهاي آماده قابل استفاده است. فسادپذيري پودر و مايع پاستوريزه تخم مرغ نسبت به تخم مرغ قابل مقايسه نيست (افزايش Shelf  Life ). همچنين قابليت استفاده سفيده و زرده بصورت جداگانه را دارند و كنترل آنها در صنايع مورد استفاده سادهتر ميباشد. 

يكي از مزاياي بسيار مهم استفاده از پودر و مايع پاستوريزه تخم مرغ رفع معضل پوستههاي خالي تخم مرغ ميباشد. بنابراين استفاده از آنها بجاي تخم مرغ بسيار مناسب و مقرون به صرفه ميباشد.  

شماره تعرفه های گمرکی مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ عبارتند از :

  • زرده تخم مرغ – خشک کرده : 04081100 ، با حقوق ورودی 30 درصد
  • سایر – خشک کرده : 04089100 ، با حقوق ورودی 20 درصد

برای واردات پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ شرایط خاصی وجود ندارد . استاندارد های شماره 2487 ، 5949 و 6697 مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ می باشند .

کشور های فرانسه ، ایتالیا و آلمان از عمده تولیدکنندگان پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ می باشند . همچنین کشور های فرانسه و ایتالیا از عمده مصرف کنندگان پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ می باشند . پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ در صنایع چرمی ، صنایع غذایی ، صنایع دارویی و صنایع آرایشی دارای کاربرد می باشد .


فرایند تولید که در طرح توجیهی پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ توضیحات کامل آن آمده است شامل مراحل زیر است :


  • شستشوی تخم مرغ تازه
  • سورتینگ
  • شکستن تخم مرغ
  • جداکردن پوسته از مایع تخم مرغ
  • سیستم جداسازی
  • فیلتراسیون
  • سرد کردن
  • پاستوریزاسیون
  • خشک کردن
  • بسته بندی

مواد اولیه اشاره شده در طرح توجیهی تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ در ذیل آمده است :


  • تخم مرغ
  • کیسه های گرافت 1 کیلویی

ماشین آلات اشاره شده در طرح توجیهی پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ در ذیل آمده است :

  • تخم مرغ شکن و جداکننده
  • سرد کن صفحه ای
  • مخزن استیل
  • پاستوریزاتور و پمپ فشار قوی
  • نوار نقاله
  • اسپری درایر
  • دستگاه بسته بندی

هزینه های ثابت ( سرمایه ثابت ) مورد نیاز به منظور اجرای پروژه که در طرح توجیهی پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ آمده است ، شامل موارد زیر است :

  • زمین
  • ساختمان سازی
  • تاسیسات
  • لوازم و تجهیزات اداری و خدماتی
  • ماشین آلات تولیدی
  • حق انشعاب
  • هزینه های قبل از بهره برداری
  • هزینه های پیش بینی نشده ( 5 درصد )

دانلود فایل آرشیوی طرح توجیهی تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ