طرح توجیهی تولید آبمیوه و نکتار سال 1402 (word+pdf)
- نوشته شده توسط ایمان حبیبی
- دسته: طرحهای کسب و کار صنایع غذایی و دارویی
- بازدید: 2078

جهت تهیه طرح توجیهی تولید آبمیوه و نکتار سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد تولید آبمیوه و نکتار و دانلود طرح تیپ تولید آبمیوه و نکتار روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.
در طرح توجیهی تولید آبمیوه و نکتار چه می خوانیم ؟
در طرح توجیهی تولید آبمیوه با قطعات میوه ما به بررسی این محصول می پردازیم . آب میوه ها در سه نوع آب میوه ، نکتار میوه و شربت میوه تقسیم بندی می شوند . در آب میوه ها 100درصد میوه طبیعی وجود دارد ، در نکتار ها بین 25 درصد تا 30 درصد میوه وجود دارد و در شربت ها هم بین 6 درصد تا 30 درصد میوه وجود دارد .
همان طور که می دانید از آب میوه ها برای نوشیدن استفاده می شود . پس از انجام بررسی ها مشخص شد که برای آبمیوه با قطعات میوه کد آیسیک خاصی تعریف نشده است . در حال حاضر در تمام جهان آب میوه ها پرمصرف بوده و به همین جهت می توان آب میوه ها را کالای استراتژیک نامید . بزرگ ترین مصرف کننده آبمیوه در جهان کشور آمریکا می باشد .
همچنین کشور سوئیس و کشور آلمان بعد از کشور آمریکا از مصرف کنندگان عمده آبمیوه می باشند . از عمده تولید کنندگان آبمیوه نیز می توان به کشور آلمان و کشور چین اشاره نمود .
شما می توانید با دانلود طرح توجیهی تولید آبمیوه با قطعات میوه اطلاعات کامل تری کسب نمایید .آبمیوه غالباً برای حفظ سلامتی مصرف میشود. مثلا آب پرتقال حاوی ویتامین c میباشد و یا آب آلو در هضم غذا کمک میکند.
مصرف آبمیوه اخیرا در بسیاری از کشورها افرایش یافتهاست. زیرا آبمیوه بعنوان منبع طبیعی در بهبود سلامتی محسوب میشود و همچنین در مقایسه با گذشته مردم به بالا بردن میزان سلامتی شان اهمیت بیشتری میدهند. مصرف زیاد آب میوه میتواند باعث بالا رفتن قند و ابتلا به دیابت شود. و همچنین باعث افزایش وزن نیز گردد.
خواص درمانی آب میوه ها:
آب آناناس:
شیره آناناس دارای ویتامین های مختلف، عناصر معدنی مفید، املاح معدنی ونوعی فرمان هضم کننده بسیار قوی است.آب آناناس در رفع نارسایی های هضمی موثر واقع می شود و در دوران نمو، همچنین در دوران نقاهت، اثر سازنده و تامین کننده قوای بدن ظاهر می کند و نیز دارای خاصیت رفع مسمومیت است.
آب انار:
اثر مفرح دارد. مصرف رقیق شده ان با آب،در بیماری های مجاری ادرار، بیماری های مختلف ناشی از التهاب دستگاههای بدن و در بیماران مبتلا به عدم کفایت ترشح صفرا، توصیه شده است.
آب انگور:
شیره انگور که شیر گیاهی(Lait vegetal) نیز نام نهاده شده است، اثر انرژی زایی قوی دارد به طوری که هر کیلو گرم ان،معادل 077 تا 377 کالری، انرژی ایجاد می کند.دارای اثر نیرو دهنده و ضد سم قوی است. در بر افروختگی ها،روماتیسم، نقرس، سنگ کلیه، زیادی اوره خون،اختلالات ناشی از بالا بودن فشار خون، ورم روده اثرات درمانی ظاهر می کند.مصرف 5777 تا 5077 گرم اب انگور به مدت چند روز، در افراد چاق و در رفع خستگی عمومی بدن مفید واقع می شود.
پرتقال:
آب پرتقال، اثر مقوی ونشاط اور دارد و چون با مصرف آن، غلضت خون کاهش حاصل میکند، می توان آن را محافظ خوبی برای عروق خونی به حساب اورد. اگر آب پرتقال، بدون پوست کندن، تهیه شود اثر نیرومندتر ظاهر می کند. آب پرتقال دارای ویتامین های) C2 محافظ عروق خونی(، پرو ویتامینA (کاروتن(و B است.
آب سیب:
آب سیب اثر نیرودهنده اعصاب و ماهیچه ها را دارد و دفع کننده مواد سمی بدن است، برای مبتلایان به رماتیسم ونقرس مفید واقع می شود.ضمنا ضد عفونی کننده روده و تصفیه کننده خون است و در بیماریهای مختلف، به عنوان یک نوشابه مفید و مفرح به بیماران داده می شود.آب سیب رسیده دارای اثر ملین است و می تواند مورد استفاده مبتلایان به یبوست قرار بگیرد.
آب گوجه:
آب گوجه،ویتامین هایC ،B ، Aو عناصر معدنی مفید مانند آهن،منیزیم،پتاسیم،فسفر و …. دارد.نیرودهنده عصب،انرژی زا و ضد سم است.برای مبتلایان به رماتیسم،تصلب شراین وکسانی که پیوسته احساس خستگی میکنند،خواص درمانی ظاهر می کند.
آب نارنگی:
آب نارنگی به دلیل داشتن برم(brome) خواص مسکن ظاهر می کند.
هلو:
سو ء هضم را درمان می کند ودر دفع رسوبات ادراری موثر واقع می شود.
آب گلابی:
تصفیه کننده خون،دفع کننده اسیداوریک و تامین کننده عناصر معدنی مورد نیاز بدن است.مصرف آن در بیماریهای مختلف مانند کم خونی،خستگی عمومی و بیماری سل،اثرات مفید ظاهر می کند ضمنا به علت قابض بودن،در رفع اسهال های ساده اثر درمانی دارد.
در حال حاضر، در ایران به دلایل زیر مصرف آبمیوه در حال رشد است:
جوان بودن جمعیت ایران و بالا بودن نسبت افراد نوجوان به کل جمعیت کشور
- گسترش شهرنشینی و فرهنگ صنعتی که در آن وقت ارزش بیشتری پیدا می کند و استفاده از آب میوه به جای میوه خام
- رشد فرهنگ بهداشت عمومی و افزایش آگاهی عمومی درباره فواید مصرف نوشیدنی های طبیعی به ویژه آب میوه های بسته بندی شده
- افزایش تعداد دانش آموزان در مراکز آموزشی که سبب خرید و مصرف نوشابه ها و آب میوه بسته بندی می شود.
- گرم شدن هوا، به دلیل تغییرات جوی سال های اخیر که می تواند موجب مصرف بیشتر نوشیدنی و آب میوه شود.
- تبلیغات منفی علیه نوشابه های گازدار و مطرح شدن آب میوه به عنوان کالای جایگزین در میان محصولات کارخانه های مزبور
از طرف دیگر، با توجه به عزم دولت برای رفع موانع توسعه صادرات غیر نفتی بر اساس برنامه توسعه، تولید و صادرات انواع آب میوه نیز با توجه به حمایت های دولت و پتانسیل های بالقوه فراوانی که در کشور وجود دارد؛
سبب افزایش نیاز کشور به تولید این محصول خواهد شد .همچنین با توجه به مصرف گسترده این کالا در جهان و امکانات ایران در زمینه رشد انواع میوه جات امکان رقابت در بازارهای فرا منطقه ای نیز وجود دارد .در چند سال اخیر نیز واحدهای فراوانی شروع به فعالیت نموده اند و توانسته اند علاوه بر تامین نیازهای داخلی، به صادرات این محصول نیز اقدام نمایند که حکایت از بازار مناسب آن دارد.
میانگین مصرف سرانه این محصولات انواع آب میوه و نکتاز طی سالهای اخیر نزدیک به 12 لیتر در ایران می باشد که با توجه به نیاز بدن به انواع ویتامینها باید به 25 تا 30 لیتر برسد.
بنابراین جهت محاسبه پیش بینی تقاضای این محصول با توجه به این که مصرف سرانه آن در سالهای اخیر دارای نوسان بوده است و نمی توتن از تکنیک های آماری نظیر رگرسکیون برای برای پیش بینی مصرف سرانه طی سالهای آتی استفاده نمود ، چنین فرض می نماییم که میزان مصرف سرانه طی سالهای آتی نیز به میزان متوسط آن در سالهای اخیر باشد.
بنابراین جهت پیش بینی تقاضای این محصول طی سالهای آتی چنانچه مصرف سرانه این محصول را در پیش بینی جمعیت شهری کشور در هر سال ضرب بنمائیم ، میزان تقاضای این محصول طی سالهای آتی برآورد می گردد.
فرایند تولید که در طرح توجیهی آبمیوه با قطعات میوه توضیحات کامل آن آمده است شامل مراحل زیر است :
- شستشو و تمیز کردن
- درجه بندی
- پوست گیری
- بلاجینگ
- مخلوط کردن
- فیلتراسیون
- هواگیری
- پرکنی
- درب بندی
- پاستوریزاسیون
- سرد کردن
- اتیکت زنی
- جعبه بندی
- انبار کردن
مواد اولیه اشاره شده در طرح توجیهی آبمیوه با قطعات میوه در ذیل آمده است :
- كنسانتره ميوه پرتقال
- شكر
- اسيد سيتريك
- پرتقال
- قوطي فلزي
ماشین آلات اشاره شده در طرح توجیهی آبمیوه با قطعات میوه در ذیل آمده است :
- ژنراتور بخار
- آماده سازي ميوه
- آماده سازي آب ميوه
- پاستوريزاسيون و بسته بندي
- كنترل كيفيت و آزمايشگاه
هزینه های ثابت ( سرمایه ثابت ) مورد نیاز به منظور اجرای پروژه که در طرح توجیهی آبمیوه با قطعات میوه آمده است ، شامل موارد زیر است :
- زمين
- محوطه سازي
- ساختمان هاي توليدي و اداري
- ماشين آلات و تجهيزات
- تاسيسات عمومي
- اثاثيه و تجهيزات اداري
- ماشين آلات حمل و نقل درون و برون كارگاهي
- هزينه هاي قبل از بهره برداري
- هزينه هاي پيش بيني نشده