طرح توجیهی فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب سال 1402 (word+pdf)
- نوشته شده توسط ایمان حبیبی
- دسته: طرحهای کسب و کار صنایع غذایی و دارویی
- بازدید: 717

جهت تهیه طرح توجیهی فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب و دانلود طرح تیپ فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.
معرفی طرح توجیهی فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب :
خرما میوه ای گرمسیری می باشد که ، دارای هسته سخت ، پوسته ای نازک و طعم شیرین می باشد . میوه نرسیده خرما خارک نام دارد . مرحله قبل از رسیدگی کامل خرما رطب نام دارد . رطب دارای قند کمتر و رطوبت بیشتری نسبت به خرمای کامل می باشد . مصرف خرما سبب بازگشت جوانی و انرژی ازدست رفته افراد خواهد شد .
خرما به دلیل دارا بودن منیزیم و پتاسیم ، برای اعصاب و عضلات بدن مفید می باشد . خرما سرشار از ویتامین C ، ویتامین B12 ، فولات ، آهن و ... می باشد . خرما یک رژیم غذایی سالم بوده و می تواند با کمبود وزن مقابله نماید . خرما دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از : لیموئی ، بحری ، زاهدی ، حلاوی ، دیری ، اشکر و بریم ، بلیانی ، سویدانی ، هداک ، شکر ، بنت السب ، دگل زرد ، خضراوی ، استعمران ، بوبکی ، چبچاب ، مشتوم ، جهرمی ، عموبحری ، دگل سرخ ، فرسی ، هدل ، خصاب ، حمراوی ، حساوی ، اسحاق ، جوزی و گنتار
تعریف ، ویژگی ها و مشخصات فنی خرما :
میوه درخت خرما به فرانسه ، Datte نامیده می شود و دارای شکل بیضوی است که از نظر تشریحی به طور خلاصه از قسمت های زیر تشکیل یافته است :
- جدار خارجی یا پوست خرما : به صورت غشاء نازک و برحسب نوع خرما ، لطیف یا کمی مقاوم ، سطح میوه را می پوشاند.
- جدار میانی یا گوشت میوه خرما : دارای ضخامت زیاد تر است. حجم و وزن عمده خرما مربوط به این قسمت بوده و توده اصلی و خوراکی خرما را تشکیل می دهد.
- جدار داخلی : غشاء نازکی است که هسته خرما در میان آن قرار دارد.
خرما و فرآورده های آن دارای شیرینی طبیعی و مواد مقوی می باشد که کاربرد آن را در صنایع غذایی نظیر تولید کیک ، نان های مخصوص ، غذاهای آماده و دیگر مواد مورد نیاز صنایع امکان پذیر می نماید.
خرما دارای فیبر بوده و هیچ گونه چربی ، کلسترول و سدیم را در ترکیب خود ندارد.
خرما در صنایع غذایی یک افزودنی نسبتاً ارزان و قابل دسترس می باشد. در هر 100 گرم تقریباً 7.5 گرم فیبرهای مناسب رژیم غذایی موجود می باشد که رقم بسیار مناسبی است. خرما همچنین منبع پتاسیم و دیگر مواد کانی می باشد. در حقیقت خرما 350 درصد بیشتر از موز دارای پتاسیم می باشد.
فرایند اجرای طرح توجیهی کسب و کار فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب به شرح زیر می باشد :
ابتدا خرمای خریداری شده به کارخانه منتقل می شود . سپس خرما ها به بخش وزن گیری منتقل شده و در این مرحله عملیات توزین خرما ها انجام می شود . در مرحله بعد عملیات گندزدایی خرما با گاز انجام می شود . ممکن است این مرحله تا ده روز نیز زمان ببرد . با عملیات گند زدایی از آلودگی خرما ها جلوگیری می شود . در مرحله بعد خرما ها دسته بندی می شوند .
اغلب خرما ها را به شش دسته تقسیم بندی می کنند . در مرحله بعد خرما ها توسط دستگاه شستشو دهنده دوار شسته ی شوند . سپس خرما ها به صورت بهداشتی و توسط هوای گرم خشک می شوند . در مرحله بعد درجه بندی خرما و تشخیص فلزات خرما انجام می شود . در مرحله بعد خرما ها تمیز شده و سپس درجه بندی و بسته بندی می شوند . در نهایت عملیات کنترل کیفیت انجام می شود .
استاندارد های مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی کسب و کار فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب عبارتند از :
هنگام بسته بندی باید تلاش گردد تا هوا در بسته بندی باقی نماند .
در صورت بسته بندی خرما به صورت سلوفانی حداکثر وزن مجاز 1 کیلوگرم می باشد .
درصورت بسته بندی با سلوفان ، بهتر است که سلوفان شفاف و بدون چاپ بوده و محتوی داخل بسته بندی قابل مشاهده باشد .
درصورت استفاده از سلوفان در بسته بندی خرما ، باید از سلوفانی مطابق با استاندارد ملی شماره 2937 استفاده شود .
درصورت استفاده از بسته بندی پلیمری ، باید پلیمری انتخاب شود ، که مناسب بسته بندی مواد غذایی باشد .
اغلب از پلیمر هایی به شکل ورق برای بسته بندی خرماهایی که دارای نم کمتر هستند و فشرده شده اند استفاده می شود .
اگر از پلیمر هایی که به صورت پاکت هستند استفاده شود ، باید بسته بندی به صورت دوخت با حرارت انجام شود .
اگر از کارتن برای بسته بندی خرما استفاده شود ، باید درون کارتن پوششی قرار داده شود که ، از تماس مسقیم خرما با کارتن جلوگیری نماید .
در صورت استفاده از گونی های کنفی – کتانی یا گونی های الیاف مصنوعی برای بسته بندی خرما ، باید استاندارد های شماره 1751 و 2972 رعایت شوند .
درصورت استفاده از جعبه چوبی برای بسته بندی خرما ، باید داخل جعبه پوششی مقاوم در برابر نم قرارداده شود که ، از تماس مستقیم خرما با جعبه جلوگیری شود . همچنین باید استاندارد ملی شماره 1035 رعایت شود .
اگر از ظروف شیشه ای برای بسته بندی خرما استفاده شود ، باید استاندارد ملی شماره 1409 رعایت شود .
نمونه برداری ها باید طبق استاندارد ملی شماره 1036 انجام شوند .
و .....
تجهیزات خط بسته بسته بندی خرما جهت اجرای طرح توجیهی کسب و کار فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب عبارتند از :
- دستگاه روغن زن خرما
- میزبازرسی
- دستگاه برس خرما
- دستگاه خشک کن خرما
- دستگاه نخاله گیر خرما
- نوار حوله خرما
- دستگاه سورت خرما
- دستگاه خمیر خرما
- دستگاه شیارزن خرما
- دستگاه بسته بندی خرما دو توزین
- دستگاه تاریخ زن حرارتی
- دستگاه تزریق گاز ازت
- دستگاه فرم پاکت زن
- دستگاه نوار نقاله جلو بسته بندی در خط بسته بندی خرما
فایل آرشیوی طرح توجیهی فراوری و بسته بندی و صادرات خرما و رطب