طرح توجیهی خوراک آبزیان (ماهی و میگو)(مجوز و وام)
- نوشته شده توسط ایمان حبیبی
- دسته: طرحهای کسب و کار کشاورزی و دامپروری
- بازدید: 883

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی خوراک آبزیان (ماهی و میگو) با اطلاعات کاملاً به روز ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .
ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی خوراک آبزیان (ماهی و میگو) را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.
معرفی طرح توجیهی خوراک آبزیان (ماهی و میگو)
محصول تولیدی خوراک آبزیان می باشد که از مخلوط کردن مواد مورد نیاز ضروری جهت تغذیه آبزیان شامل مواد تامین کننده پروتئین (حیوانی و گیاهی ) ، مواد انرژی زا ، املاح ، ویتامین ها ،... به نسبت های مختلف بسته به نوع و سن آبزیان تهیه می شود .
خوراک آبزیان می تواند به صورت پلت (pellet) ، خرد شده (Crumble) ، پولکی،(Flake ) ، گرانول (Granule) و یا رشته ای( Extrude) تولید شود.
غذای آبزیان پرورشی باید دارای رنگ یک دست و مناسب جهت جلب توجه آبزی باشد. همچنین خوراک باید یکنواخت و بدون شکستگی و دارای بافت و قوام مناسبی بوده ( سختی ، زبری ، نرمی ، خشکی ، صافی و تردی ) و ابعاد آن با توجه به مقطع سنی و اندازه دهان آبزیان باشد.
بوی تازگی همراه با بوی مناسب جهت جذب آبزی از جمله ویژگی های مهم خوراک آبزیان می باشد.
خصوصیت اصلی خوراک های آبزیان ارزان بودن قیمت مواد اولیه و فراوانی و در دسترس بودن این مواد در داخل کشور (داخلی و یا وارداتی) می باشد.
این نوع خوراک ها حاوی کربوهیدرات ها مواد قندی انرژی زا) ، پروتئین ها ، چربی ها ، مواد معدنی و ویتامین ها می باشند که همگی این مواد نقش بسیار مهمی در تغذیه ، تامین انرژی و شکل گیری عضلات آبزیان دارند.
ظرفیت اسمی این کارخانه تولید خوراک آبزیان معادل 14400 تن در سال و ظرفیت عملی آن معادل 11520 تن در سال میباشد.
اهمیت استراتژیک تولید خوراک ماهی و میگو و آبزیان
روند رو به رشد جمعیت ، کاهش ذخایر دریایی و صید آبزیان ، افزایش تقاضا جهانی برای مصرف آبزیان ، توسعه آبزی پروری را به عنوان یک ضرورت مطرح ساخته است.
در این رابطه پرورش آبزیان با ارزش افزوده بالا یک رویکرد استراتژیک در جهت حفظ ذخایر دریایی و تامین پروتئین ارزشمند دریایی محسوب می شود ، تولید ماهیان پرورشی به خصوص قزل آلا در ایران با توجه به ذائقه پسند بودن این ماهی و استقبال مصرف کنندگان از آن ، جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی مردم ، پیدا نموده است .
با توجه به پتانسیل موجود در زمینه آبزی پروری و افق دراز مدت توسعه شیلاتی کشور ( افق 1400) تولید خوراک مخصوص آبزیان به لحاظ کمی و کیفی مطابق با برنامه های توسعه کشور و افزایش بازده اقتصادی پرورش آبزیان بسیار حائز اهمیت می باشد .
برای دستیابی به این اهداف لازم است با آگاهی از رفتارهای تغذیه ای و نیازهای غذایی آبزیان و با بکار گیری تکنولوژیهای نوین ،واحد های جدید خوراک آبزیان تاسیس گردند .
علاوه براین به دلایلی مانند حساسیت خیلی زیاد تغذیه آبزیان در رابطه با مسائل بهداشتی و فاجعه آمیز بودن زیات های ناشی از عدم رعایت اصول بهداشتی در تولید و مصرف خوراک آبزیان و مسائل زیست محیطی ناشی از استفاده خوراک آبزیان غیر استاندارد نیاز کشور به تولید اصولی و بهداشتی خوراک آبزیان بسیار بالا بوده و پیش بینی می شود که طرح مورد بررسی از بازار مناسبی در داخل کشور برخوردار گردد.
زمین و محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه خوراک آبزیان با ظرفیت اسمی 14400 تن در سال
- یک قطعه زمین در شهرک صنعتی : 6500 متر مربع
- تسطیح و خاکبرداری : 6500 متر مربع
- دیوار کشی : 660 متر مربع
- درب ورودی : 1 عدد
- فضای سبز : 1300 متر مربع
- جدول بندی ، کانال کشی : 433 متر
- خیابان کشی و آسفالت : 1550 متر مربع
- روشنایی : 57 عدد
- سالن تولید : 1500 متر مربع
- انبار مواد اولیه : 1000 متر مربع
- انبار محصول : 700 متر مربع
- ساختمان اداری و نگهبانی : 200 متر مربع
- ساختمان تاسیساتی : 200 متر مربع
- ساختمان پست برق : 50 متر مربع
تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز کارخانه خوراک آبزیان با ظرفیت اسمی 14400 تن در سال
ماشین آلات اصلی این طرح شامل دستگاه های آسیاب ، سیستم ترکیب مواد ( میکسر) ، مخازن ذخیره ، اکسترودر (فرانسوی) و سیستم بسته بندی از ماشین سازان داخلی و نماینده ماشین سازان خارجی قابل تهیه می باشد که در این گزارش پیشنهاد شده کلیه تجهیزات از شرکت شهاب گستر خاوران تهیه گردند .
فرآیند تولید خوراک آبزیان
- دریافت مواد اولیه
- آماده سازی و ترکیب مواد
- پیش پخت و اکسترود کردن
- خشک و سرد کردن
- روکش دادن
- خرد و غربال کردن (کرامبلینگ)
- بسته بندی
مواد اولیه و قطعات واسطه مورد نیاز کارخانه خوراک آبزیان با ظرفیت اسمی 14400 تن در سال
- پودر ماهی : 0/4 تن
- گندم : 0/101 تن
- جو : 0/143 تن
- ذرت : 0/085 تن
- کنجاله : 0/169 تن
- یونجه : 0/05 تن
- انواع روغن ماهی : 0/01 تن
- ملاس : 0/035 تن
- مکمل ها و نگهدارنده ها : 0/003 تن
- کیسه 20 کیلویی 2 لایه : 50 عدد
- روغن ماهی : 0/050 تن
منابع انسانی مورد نیاز کارخانه خوراک آبزیان با ظرفیت اسمی 14400 تن در سال
در این طرح مفروضات نوبت کاری به صورت 3 شیفت کاری 8 ساعته در 300 روز کاری در سال می باشد . بر این اساس نیروی انسانی مورد نیاز در بخش های مختلف به صورت زیر برآورد گردیده است :
پرسنل ادرای و تولیدی
- مدیر عامل : 1 نفر
- مدیر مالی ، اداری و فروش : 1 نفر
- پرسنل مالی ، اداری و فروش : 1 نفر
- منشی : 1 نفر
- کارگر خدمات : 1 نفر
- نگهبان : 3 نفر
- مدیر تولید : 1 نفر
- سرپرست شیفت : 3 نفر
- مهندس کنترل کیفیت و آزمایشگاه : 1 نفر
- کارگر ماهر : 6 نفر
- کارگر ساده : 12 نفر
- تکنسین فنی تاسیسات : 3 نفر
- انبار دار : 1 نفر
- راننده : 2 نفر
دانلود فایل آرشیوی طرح توجیهی خوراک آبزیان (ماهی و میگو)